Giovanni Tjin hier, en ik wil het hebben over een onderwerp dat onlangs ter sprake kwam tijdens onze Instagram live-sessie met mijn vaste co-host Youstoub en de speciale gast Reinier “The Dutch Knight” de Ridder, de ONE Championship middleweight kampioen. Reinier sprak openlijk zijn frustratie uit over de beperkte mogelijkheden om actief te zijn als MMA-kampioen bij One.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Giovanni Tjin-A-Koeng (@tjinmma)

Natuurlijk kon ik deze kans niet voorbij laten gaan om wat cijfers en feiten op een rijtje te zetten. Hoe actief zijn kampioenen eigenlijk bij de drie grootste MMA-organisaties – de UFC, Bellator en ONE Championship? Laten we eens een kijkje nemen:

UFC – Don’t get ready, be ready:

12 gewichtsklassen bieden kampioenen in verschillende divisies kansen.
Gemiddeld zijn UFC-kampioenen 113 dagen geleden voor het laatst in actie gekomen, wat wijst op regelmatige titelverdedigingen en actieve betrokkenheid.
In 2022 en 2023 organiseerde de UFC maar liefst 72 evenementen. Actie is hier zeker geen schaarste.

Bellator – Toch redelijk met weinig events:

Met 9 gewichtsklassen biedt Bellator iets minder keuze, maar nog steeds diversiteit.
Gemiddeld zijn 193 dagen verstreken sinds de laatste titelgevechten, waardoor kampioenen wat meer tijd hebben tussen gevechten.
In dezelfde periode organiseerde Bellator 30 evenementen, wat minder is dan de UFC, maar nog steeds respectabel.

ONE Championship – Gemiddeld 7 maanden:

ONE Championship heeft 11 gewichtsklassen, wat kampioenen in verschillende gewichtsklassen kansen biedt.
Het is gemiddeld 215 dagen geleden dat hun kampioenen in actie kwamen, wat betekent dat er soms wat meer tijd zit tussen titelgevechten.
Interessant is dat ONE Championship in 2022 en 2023 maar liefst 73 evenementen organiseerde, en ze hosten niet alleen MMA-gevechten. Hierdoor blijven de kampioenen lang aan de zijkant staan.

Conclusie

Elke MMA-kampioen wil actief zijn, maar de keuze voor de beste organisatie hangt af van persoonlijke voorkeuren. De UFC biedt regelmatige actie, Bellator geeft kampioenen wat ademruimte, en ONE Championship.. tjsah, die houdt de opties open.

 

Bekijk hier de volledige livestream met Reinier de Ridder:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Giovanni Tjin-A-Koeng (@tjinmma)